e-Fatura ve diğer yasal belgelerin bütünlüğü ile içeriğini garanti altına alan ve gizliliğini koruyan Mali Mühür Sertifikası‘nı nasıl alacağını bu yazıyla öğrenebilirsin.
Elektronik faturanın matbu faturadan farkı nedir?
e-Fatura hakkında bilmen gereken 18 şey
e-Fatura nedir, beraberinde getirdiği avantajlar neledir?
e-Fatura entegratörü seçerken dikkat etmeniz gereken 7 şey
Mali mühür, elektronik fatura ve diğer resmi belgelerin bütünlüğünün, kaynağının ve içeriğini garanti altına alan, bu belgelerin elektronik ortamdan ilgililere iletimi ve elektronik ortamda saklanması sırasında güvenliğini ve gizliliğini sağlayan bir elektronik kaşedir. USB cihazı görünümündeki mali mührü kurumsal bir e-imza türü olarak tanımlamamız mümkündür.
Mali mühür almak için başvurulan Mali Mühür Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcısı (MM ESHS), TÜBİTAK BİLGEM Kamu Sertifikasyon Merkezi (Kamu SM) tarafından tüzel kişiler ile kurum, kuruluş ve işletmelere elektronik sertifika sağlama hizmeti vermek üzere Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) için kurulmuştur. Mali mühür, MM ESHS sistemi tarafından üretilen sertifikaların, tüzel kişiler ile kurum, kuruluş ve işletmeler tarafından oluşturulan elektronik fatura ve diğer yasal belgelerin bütünlüğünü korur, kaynağını ve içeriğini garanti altına alır. Sonra da bu belgelerin iletimi ve saklanması esnasında güvenliği ve gizlilik sağlar.
Mali mühür sertifikası (MÜS) ve güvenlik hizmetleri sertifikası (GÜS) 3 yıl geçerli olacak şekilde oluşturulur. Güncel mali mühür sertifika fiyatlarını (2021) aşağıda görebilirsin:
Güncel fiyatlara ulaşmak için buraya tıklayın!
Mali Mühür Sertifikasına başvuruda bulunmak için yapman gerekenleri şöyle sıralayabiliriz:
Daha detaylı bilgi için http://www.kamusm.gov.tr/adresini ziyaret edebilirsin.
Gelir ve giderlerini kolayca takip edip enerjini işine büyütmeye ayırmak istiyorsan MikroX’i 15 gün ücretsiz olarak deneyebilirsin.